Autobuska stanica Tuzla

Autobuska stanica Tuzla je otvorena 1970. godine i tada je bila jedna od najmodernijih autobuskih stanica u bivšoj Jugoslaviji. Stanica ima ukupno 12 perona i unutar stanice putnici imaju na raspolaganju ugostiteljske sadržaje, čekaonicu, garderobu, banku i kioske sa tiskom. Autobuska stanica putnicima i korisnicima usluga autobuske stanice obezbjedila besplatan pristup internetu. Tuzla je svakodnevno povezana sa svim srednjim i većim gradovima u Bosni i Hercegovini te većim gradovima u Hrvatskoj i Srbiji. Također postoje i sedmične linije za Sloveniju, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Švedsku i Holandiju.

Unutar autobuske stanice je postavljen displej koji obezbjeđuje informacije putnicima o vremenu polazaka autobuskih linija.

Pored autobuske stanice se nalazi parking za automobile po cijeni od 2 KM po satu za prva dva sata, a svaki naredni sat po cijeni od 1 KM.

Unutar stanice se nalazi garderoba u kojoj putnici mogu ostaviti svoje kufere i to po cijeni od 2 KM do 2 sata, a svaki sljedeći sat po cijeni od 0,5 KM. Za čuvanje torbe do 24 sata cijena iznosi 7 KM. Također u garderobi se može ostaviti na čuvanje tehnička roba i kabasti prtljag, ali tada je cijena malo veća.

Kontakt informacije autobuske stanice Tuzla:

Adresa: Bosne Srebrene 60, Tuzla
Telefon: +387(35)320-300


Prikaži Bus station Tuzla na većoj karti